24 Temmuz 2012 Salı

Amelia Earhart


24 Temmuz 1897'de doğan Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı, havacı ve yazar olan Amelia Earhart 2 Temmuz 1937'de kaybolmuş ertesi sene yani 20 Haziran 1938'de öldüğü ilan edilmiştir.

Kansas'da dünyaya gelen malum kişi  Birinci Dünya Savaşı esnasında askeri hemşirelik yapmıştır ve savaşın ardından uçaklarla ilgilenmeye başlamıştır. Bu sırada da 1928'de Atlas Okyanusu'nu geçen ilk kadın yolcu ünvanına sahip olmuştur. 20 - 21 Mayıs 1932'de Newfoundland'dan İrlanda'ya bir uçuş gerçekleştirerek Atlas Okyanusu'nu geçen ilk kadın pilot ünvanını elde etmiştir. Daha sonrasında da Hawaii - California arasında bir uçuş gerçekleştirmiştir ki bu Atlas Okyanusu'ndan daha fazla mesafe demekti.

1937 yılında çıkacağı son sefer olan dünya turu kendisinin için son seferi olacağını bilmiyordu. Yolculuğun büyük bir bölümünü sona erdirdiği sırada Pasifik Okyanusu'nda kayboldu ve bir daha haber alınamadı.




Ancak her şeyden önce kendi kadınımız olan dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'i unutmayıp sahiplenmemiz gerekmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder